Špatné vidění a antikoncepce

Dobrý den, před dvěma dny jsem náhle v práci špatně viděla na levé oko - špatně jsem viděla na počítač, když jsem se zadívala na nějaký předmět, tak jsem neviděla věci od předmětu nalevo, když jsem se podívala na sebe do zrcadla, tak jsem špatně viděla druhou půlku obličeje. Problémy asi po 20ti minutách odezněly, následovala slabá bolest hlavy. Migrénami netrpím. Dost mne tento zážitek vylekal. Již čtvrtým rokem beru antikoncepci Lindynette 20. Myslíte, že by to mohlo mít nějakou souvislost? Momentálně mám v užívání antikoncepce sedmidenní pauzu. Myslíte si, že by bylo vhodné po této pauze už antikoncepci nebrát? Na pravidelnou prohlídku na gynekologii jsem objednaná až za měsíc. Předem Vám děkuji za odpověď. S pozdravem, Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, potíže, které popisujete, jsou zcela typické pro oční formu migrény. Mezi důležité vyvolávající momenty patří stres, vyčerpání, únava, různé potraviny, jako např. koření, sýry, čokoláda, káva nebo alkohol. V neposlední řadě mohou být tyto potíže spojené i s menstruačním cyklem. Prevencí je tedy úprava životosprávy, ale v případě silných a častých záchvatů je na místě neurologické vyšetření. Přeji hezký den.

prim. MUDr. Radan Zugar
prim. MUDr. Radan Zugar

Specializace: Oční lékařství
Pracoviště: Oční centrum Praha, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: