Špatné vidění, pocit nerovnováhy při chůzi, strach ze samoty

Dobrý den, už delší dobu (18prosinec) mám problémy s viděním a rovnováhou a vůbec trpím strachem ze samoty..Začalo to tak že jsem chodila 3 týdny v kuse do školy a ze školy rovnou do práce ( je mi 19 let). Takže vstávání v 5 ráno, vlakem do školy, škola končila v půl 4 a než jsem se dostala vlakem domu tak bylo 5, takže jsem z vlaku utíkala rovnou do práce.. První týden jsem šla jen pátek, sobota, neděle.. Takže žádné volno na odpočinuti.. (Jinak dělala jsem servírku ve větší restauraci, takže stres byl na denním pořádku a vůbec celková tělesná námaha) Druhý a třetí týden už jsem šla od úterka až do neděle, prostě skoro nonstop.. Večer sem napsala max. 4-5 hodin a zase šup do školy a do práce.. Poslední den kdy už jsem měla mít po skončení šichty volno se mi kolem 19.00h zamotala z ničeho nic hlava, jako bych padala na stranu.. Rozbusilo se mi srdce a bylo těžké udržet rovnovahu.. Sedla jsem si a zavolala domu ať mě z práce vyzvednou.. Druhý den jsem se cítila lépe ale asi jsem se mýlila..Chystala jsem se na cestu za přítelem a po cestě na vlak se mi zase rozbusilo srdce, měla jsem strach ze neujdu ani metr ( furt jsem myslela na to co se mi stalo předchozí den).. Tak pro mě přijela rychlá a všechny testy.. EKG, krev, moč byly v pořádku.. Prý že to mám z celkového vyčerpání.. Teď už je to něco přes měsíc a mě chvílemi bylo lépe, třeba když jsem byla s přítelem.. Ale teď je mi poslední 3 dny zase hůře.. Dostala jsem od doktorky Rhodiolan plus, prý to pomáhá redukovat stres.. Tak nevím jestli to je opravdu z toho stresu, nebo co si mám myslet :( přeci to nemůže trvat už přes měsíc.. Navíc pocit špatného vidění i když přečtu všechno na dálku i na blízko, tomu opravdu nerozumím.. Prostě se necítím svá.. Myslíte že to odezní a že je to jen z přemáhání se a nebo že by mohlo jít o něco horšího? ( Trpím už tak 3 měsíce bolestmi zad okolo krku, na ramenou.. Tak jestli by to "horší vidění" a pocit nerovnováhy nemohlo být i od toho).. Děkuji za odpověď a přeji hezký zbytek dne.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lindo, stres a vyčerpání se na Vás jednoznačně podepsalo. Myslím, že jste si toho naložila příliš. Je potřeba také odpočívat a dát organismu prostor pro regeneraci. Popisujete bušení srdce, problémy s viděním a rovnováhou. O nic vážného se nemusí jednat, v těle bude pravděpodobně po takovém vypětí málo hořčíku a pokud máte problémy s krční páteří, je souvislost s Vašimi potížemi nasnadě. Co jste tělu "vzala" v uplynulém období, to byste mu měla zase vrátit - náležitou péčí. Doporučovala bych Vám záda pravidelným cvičením rozhýbávat a protahovat (např. cvičení "pět Tibeťanů pro ženy", nebo tzv. "novpoklony") a také zařadit více pohybové aktivity na čerstvém vzduchu, neboť potřebujete do těla dostávat více kyslíku. Dýchání můžete zkvalitnit a zintenzivnit i trénováním tzv. "ještěrčího dechu". Všechny postupy najdete na internetu a věřím, že se brzy dostanete do formy. Kdyby snad potíže i potom přetrvávaly, máte možnost konzultovat celou věc s praktickým lékařem nebo se případně osobně poradit s psychologem.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: