Špatné zaostření do dálky

Dobrý den pane doktore, je mi 25 let a od první třídy nosím brýle, mám krátkozrakost (3 dioptrii) na levé oko, na pravé oko nemám žádnou dioptrii. Před 3 roky mi naměřil doktor občas vyšší nitrooční tlak (kolem 25), byla jsem na pozorování v nemocnici, ale zde byl tlak v pořádku kolem 21. Zelený zákal byl tedy vyloučen, v rodině ho také nemáme. Ale od té doby, co jsem byla v nemocnici a byli mi 3x denně rozkapávány oči, tak mám problémy se zaostřováním do dálky. Pokud pracuji a něco píšu a poté se podívám do dálky, třeba na hodiny na zdi, tak mi trvá tak 5 sekund než zaostřím. Po zaostření do dálky vidím opět dobře, takže není potřeba žádná dioptrie. Také vidím častěji rozmazaně v zimním období, když je sníh než v letním. Také jsem začala před 3 roky pracovat s počítačem. Moc děkuji za odpověď. S pozdravem Gábina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může se jednat o tzv. syndrom unavených očí, například z práce na PC. Doporučoval bych proto návštěvu a kontrolu na očním, kde Vás vyšetří a navrhnou další postup. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x