Špatný odběr krve

Dobrý den, před týdnem mi byl proveden odběr krve na alergologii. Hned mi bylo jasné, že to nebylo provedeno úplně v pořádku, sestra sice byla velmi milá, ale odběr byl bolestivý, zůstala po něm dosti výrazná modřina po několik dní. Nikdy jsem s odběry problémy neměl. Po tomto mě stále bolí celé předloktí, nemůžu bezbolestně natáhnout ruku a při mírném tlaku na cévy předloktí cítím výraznou bolest. Je potřeba tuto situaci nějak řešit, nebo dle Vašeho názoru problém sám odezní za delší dobu? Je mi to dost nepříjemné z důvodů limitace při cvičení. Mockrát Vám děkuji za odpověď a jsem s pozdravem.

Odpověď odborníka:

Zdravím, buď sestra při nápichu (nebo propíchnutí) podkožní žíly tangovala periferní nerv a v tomto případě by to byla záležitost přechodná. Nebo při manipulaci se žilou došlo k výronu většího množství krve, což je též přechodný případ, stačí mazat Lioton gelem, dá se koupit v lekárně. Jde o to, aby se do žíly nebo do hematomu nedostala ze zevního prostředí infekce, což by se projevilo zarudnutím. V tomto případě by to měl vidět lékař. S pozdravem MUDr. Zdeněk Rezek

MUDr. Zdeněk Rezek
MUDr. Zdeněk Rezek

Specializace: Cévní chirurgie
Pracoviště: Chirurgické oddělení Nemocnice Na Františku Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: