Speciální antibiotika a léky na tlak

Ráda bych se zeptala, jestli je možné brát antibiotikum rifampicin spolu s Vasocardinem a Pradaxou. Lékař mě před tímto varoval, když mi léky na tlak nasazoval a na infekci mi k antibiotikům nic neřekli. děkuju za odpověď Marie

Odpověď odborníka:

Uvedené léky se mohou společně užívat, nicméně vzhledem k tomu, že se může rifampicin vzájemně ovlivňovat s celou řadou léků, je vhodné po dobu léčby rifampicinem pro jistotu kontrolovat Váš krevní tlak a srdeční frekvenci a pokud Vy byste měla pocit nebo obavy, že léky na srdce/tlak nefungují, jak by měly, vyhledejte svého lékaře - obvodního nebo infekcionistu, který Vám rifampicin předepisuje.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x