Spermiogram

Dobrý den chcel by som sa opýtat bol som na spermiograme a vyšliel my vysledok motilne 22 milionu na ml nemotilne12milionu na ml. Patologia 97% a nález mi uviedli teratozoospermia a leukocytospermia je možne že može partnerka pri takemto vysledku otehotnet a na kolko je spermiogram presný? dakujem

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pane Radoslave, tak, jak uvádíte, se spermiogram správně nehodnotí. Důležitá je celková koncentrace spermií na ml, procentuální zastoupení rychle, pomalu progresivních, neprogresivních a nemotilních, dále pak morfologie spermií. Vše hodnoceno podle WHO 2010, tedy aktuálně platné normy pr hodnocení ejakulátu. Pokud máte výsledky jednotlivých parametrů, tak mi je pošlete a budu se moci lépe vyjádřit. Pokud máte pouze to, co jste napsal, pak doporučuji podstoupit vyšetření ještě v jiné laboratoři. S pozdravem prim MUDr Pavel Texl

prim. MUDr. Pavel Texl
prim. MUDr. Pavel Texl

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Sanatorium Helios

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: