Spermiogram a šance na početí

Dobrý den, jaká je šance na přirozené oplodnění s tímto spermiogramem: volum 2ml, koncentrace 2,50 mil/ml, mobilita kvality 28%, abnormální morfologie 80%. Zajímá mě jestli jsou tu alespoň nějaké možnosti nebo jestli neváhat a podstoupit umělé oplodnění. A také jestli se dá tento spermiogram nějak zlepšit nebo to je geneticky dané a nenaděláme s tím nic. Předem moc děkuji.

Odpověď odborníka:

Výsledky jsou ovlivněny mnoha faktory Není možno podceňovat ani psychické vlivy,stres,obavy z výsledku, pochopitelně životospráva například kouření , obezita. Také nadměrné posilování, alkohola nebo horečka negativně ovlivňují spermiogram. Dále časté koupele v horké vodě, saunování a přilehavé prádlo zhoršují tvorbu spermií. Jako doplněk ke stravě, který naopak zlepšuje spermiogram, vitamíny E a C.Upravte tedy životosprávu a za 3 měsíce zkontrolujte, normální hodnoty jsou množství ejakulátu - 2 - 4 ml pH ejakulátu - 7,2 - 7.3 koncentrace spermií - minimální množství je 20 milionů celkové množství spermií - alespoň 40 milionů (tj. v celém objemu ejakulátu) podíl pohyblivých spermií - alespoň 50 % pohyblivých procentuální podíl živých spermií - alespoň 75 % procentuální podíl spermií normálního tvaru - norma do 15 - 30 %

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: