Spina bifida a tehotenstvi

Dobry den, pane doktore. 3 roky mam diagnostikovan spina bifida(uzavrene) L4,L5, posunuti obratle L5-S1o 6 mm, takze je blizko korene nervu. Nejsem si presne jista, ktery z nich. Vyhrezla plotenka v tech samych mistech o 6 mm. Operace mi doporucena nebyla. Muj dotaz zni, je mozne tehotenstvi? Ted jsem zjistila, ze jsem nejspise tehotna, vysel pozitivne TT. Byla bych moc rada za odpoved, rada bych znala nazor vice lekaru, nez jen toho meho. Dekuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Těhotenství je samozřejmě možné, jen bych doporučoval nepřetěžovat bederní páteř předklony a rotačními pohyby . Nzevedat těžké předměty, k zlepšení pomůže i bederní pás . Po porodu ja pak vhodný kontrolní rtg snímek.

MUDr. Miroslav Skoták
MUDr. Miroslav Skoták

Specializace: Ortopedie
Pracoviště: soukromá ambulantní praxe v Humpolci a Počátkách

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x