Spinální stenosa bederní páteře

Dobrý den, po MR bederní páteře mi byla zdělena výrazná stenoza páteřního kanálu L2-L5, mám velké problémy s chůzí, paresezie DKK s úlevovou polohou v sedě a předklonu. Neurochirurg mi doporučil kaudální blok, RHB k operačnímu výkonu se příliš nepřikláněl. Pokud by konzervativní léčba byla neúspěšná indikoval by miniinvazivní dekompresy L3-L5. Myslíte si, že by operační léčba byla vhodná a na místě, při této víceetážové stenozas.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, souhlasím s názorem neurologa, jako primární terapie je jistě kaudální blok vhodný. Případná chirurgická terapie by jistě spočívala v dekompresi postižených segmentů, invazivita zákroku by závisela na zvyklostech pracoviště, ne vždy je miniinvazivita hlavním kritériem úspěšnosti zákroku...

MUDr. Jiří Šrámek
MUDr. Jiří Šrámek

Specializace: Chirurgie páteře
Pracoviště: ProSpine, Německo

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: