Špinění

Dobrý den. Je mi 20 let a asi půl roku užívám h. antikoncepci Vreya (kvůli účinkům proti akné). Asi před 3 měsíci jsem začala pár dní v týdnu před menstruací nepatrně špinit. Po nějaké době jsem vždy trochu krvácela i po pohlavním styku. Gynekoložka mi řekla, že špinění není způsobeno HA (je už tak dost silná), ale zánětem děl. čípku a pochvy, a předepsala mi čípky, které jsem si zaváděla asi 12 dní. Po léčbě jsem byla dva týdny bez problému, ale začala jsem zas trpět svědivými výtoky, a protože jsem dřív mívala vaginální mykozu, přikládala jsem problémy tomuto onemocnění. Jenže nyní jsou výtoky narůžovělé(nahnědlé) a já se bojím, že jde opět o nějaký horší zánět. Je možné, aby se mi zánět vrátil, i když jsem prodělala léčbu tak nedávno? Nebo to může být způsobeno mykozou? Nemůže být přeci jen problém v nevhodné HA? Velice mě tyto problémy už obtěžují a hlavně znepokojují. Nerada bych, aby se staly chronickými. Mnohokrát Vám děkuji, Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Lenko! Plně Vás podporuji ve Vaší chuti k vyléčení. Nahnědlý výtok nejspíš nebude mykotický a rozhodně si zalouží vyšetření gynekologem. Ohledně všech ostatních souvislostí Vás také bohužel musím odkázat k "fyzickému" (tedy nikoli virtuálnímu) lékaři, který má možnost vás vyšetřit, promluvit s vámi... Máte-li pochybnosti o léčbě Vaší gynekoložky, promluvte si s ní o tom, případně konsultujte jiného lékaře.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: