Špinění

Dobrý den, před rokem u mě byla zjištěna displazie děložního čípku. V poslední době (asi tři měsíce) mám po pohlavním styku hnědý výtok doprovázení s bolestmi v podbřišku. Teto měsíc vysazuji Evru a chci otěhotnět. Můžou mít mé problémy vliv na otěhotnění? Může způsobovat mé špinění po styku čípek? děkuji za odpověd

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Petro, dysplazie čípku vliv na otěhotnění nemá. Čípek je v každém případě nutno sledovat - pokud by se dysplazie zhoršila, provádí se konizace (odstranění prorakovinné části). Horší by bylo, pokud by se zhoršila a Vy jste byla zrovna těhotná. Proto se poraďte s Vaším gynekologem, zda je dysplazie ve Vašem případě vhodná na zákrok nebo jde o velmi lehkou formu, která chirurgii nepotřebuje. Hnědý výtok by mohl být způsobený i Evrou - pokud je pro vás nedostatečná hladina norelgestrominu (druhá složka Evry), pak dochází ke špinění. Pravděpodobně zmizí, až antikoncepci vysadíte. Držím palce.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Špinění | Od: Michaela | 4.4.2014 14:41
Dobrý den, před dvěma lety mi byla diagnostikována displasie děložního čípku,na kterou mě upozornilo špinění po styku. Poté jsem podstoupila 2 konizace asi 2 měsíce po sobě. Vše bylo pak v pohodě i špinění zmizelo. Asi před půl rokem se špinění objevilo znovu. Chodím každého půl roku na kontrolu ke svému gynekologovi a ten mi v říjnu řekl, že cytologie je v pořádku, ale že mám čípek zjizvený, což způsobuje to špinění a že se musí zahojit. Doporučil mi tablety Cicatridina. Využila jsem již 3 balení(ne hned po sobě) Spolu s výplachy Aflovag, ale situace se změmila pouze tak, že po styku nekrvácím pouze zruba uprostřed cyklu ,menstruace mi nyní trvá cca 16 dní s tím že špiním asi týden, potom asi 4 dny klasického krvácení a pak zase špinění. Pak chvilku klid a zase na novo. Můžete mi prosím poradit zda není nějaký způsob jak se vrátit do normálu? Děkuji.
reagovat
re:Špinění | Od: Poradna uLékaře.cz | 4.4.2014 17:31
Dobrý den, děkujeme za dotaz. Avšak aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosíme Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila jej přímo do poradny na těchto
stránkách: http://www.ulekare.cz/poradna-
rozcestnik.
V poradně se Vám bude lékař věnovat. Děkujeme
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Konopí na vysoký tlak? Odborníci o tom uvažují
Články: Konopí na vysoký tlak? Odborníci o tom uvažují
Vysoký krevní tlak trápí...
Jak se jmenuje ten Němec, co mi krade prášky?
Články: Jak se jmenuje ten Němec, co mi krade prášky?
Když německý lékař Alois...
Sužují vás bolesti hlavy? Možná za to mohou cigarety!
Články: Sužují vás bolesti hlavy? Možná za to mohou cigarety!
Podle odborníků může být...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Vyšetření demence
Články: Vyšetření demence
Vyšetření demence je soubor...
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Přehled inhalačních systémů k léčbě astmatu
Články: Přehled inhalačních systémů k léčbě astmatu
Inhalační podání léčiv...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Články: Zlobivý žlučník aneb Kdy je bez něj lépe
Odstranění žlučníku nebývá...
Revmatismus
Články: Revmatismus
Revmatické nemoci jsou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: