Špinění

Dobrý den, v říjnu 2011 mi byla provedena konizace čípku, důvodem bylo špinění před MS. Výsledek hystologie - chronický zánět čípku bez rakovinových změn. Čekala jsem ,že špinění vymizí, ale občas se dostaví. Lékařka provedla v květnu 2012 kontrolní stěr a sdělila mi, že cytologie je zcela v pořádku. Že budu chodit jen na častější kontroly a pokud budou výsledky v pořádku, měla bych se smířit s tím,že občas zašpiním-pravděpodobně je čípek křehčí a tak reaguje na teplo, námahu atd....Mám si nasadit ascorutin. Další možností je odstranění dělohy,ale protože výsledky jsou jinak v pořádku...a špinění není velké, zatím by toto nenavrhovala. Je opravdu možné, že by se takto projevovaly slabé cévy? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možné je oslabení cévní stěny. Možný je i chronický zánět v čípku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: