Špinění

Dobrý den, již asi 3-4 měsíce mě trápí hnědý "cuckovatý" výtok mimo menstruaci. Asi 10 dní před menstruací a dlouhou dobu po ní (někdy až do nástupu další m.) mívám hnědý výtok bez zápachu, někdy spíše jen průhledný hlen s kousky sražené hnědé krve. Menstruaci mívám nepravidelnou, což jsem řešila i se svou gynekoložkou, asi před rokem jsem brala léky na úpravu cyklu. Tyto léky jsem brala 3 měsíce, potom jsem určitou dobu měla cyklus pravidelný, nyní opět nepravidelný. Je mi 20 let a menstruuji přibližně od 10 let. Hormonální antikoncepci jsem nikdy nebrala. Gynekoložka mi vždy dělala jen ultrazvukové vyšetření, protože pohlavní styk jsem měla teprve nedávno a od té doby jsem na prohlídce nebyla. Byla bych ráda za váš názor. Také by mě zajímalo, zda je "normální" vyšetření možné i přes špinění. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vaginální vyšetření je možné provádět i při špinění. Špinění může mít příčinu v hormonální nerovnováze, může tam být i organická příčina, jako například polyp nebo myom v děloze, atd. To je potřeba dovyšetřit.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Cystoskopie
Články: Cystoskopie
Cystoskopie je endoskopické...
Jak se hodnotí rakovina prostaty
Články: Jak se hodnotí rakovina prostaty
Stadium neboli rozsah...
Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Články: Trápí vás dásně? Víme, co jim škodí!
Správná péče o dutinu ústní...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Články: Štítná žláza dokáže hodně potrápit
Štítná žláza může...
Rakovina ledvin
Články: Rakovina ledvin
Rakovina ledvin (renální...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: