Špinění

Dobry den v dubnu se mi narodil syn normal.cestou pro silne krvaceni provedena druhy den revize(hojne srazenin velkych rozmeru).na kon.jsem sla v 9t.a. opet revize se srazeninami dnes 5.tyd.od posl.revize a porad stejne probleny spinim,nekdy vic nekdy min,nekdy mi pripadne jak ms,jenze to treba trva tak 3h,pak treba nazloutly hlen s krvi nebo kl.spineni a porad dokola,stejne jsem to mela i po te prvni revizi,pri druhe rev.mi delal mudr.utz a rikal,ze mam stocenou delohu do leve str.(je to mozne)kdysi mi to rekla moje doktorka prý i citila pater pres spodek ci co.tak se asi prej hure cistim,jenze me poboliva bricho zrovna v te leve casti(asi souvislost?)pri porodu jsem hodne krvacela tak pak neco ze me zaziva tahali,prej asi dvojita placenta(nikdo mi pak k tomu nic nerekl),jen se divili ze to nikdo na utz nevidel a ani oni,pricemz opet vse na leve strane.musi se ta deloha resit pokud budd delat v budoucnu nesvar(rada bych se ji zbavila,mam 3deti a svoje mam splneno)je mozne ze me budou neustale posilat na cisteni???moje gyn.ma ted 2t dovcu tak pisi vAv,pac jsem uz pres tri mesice s vlozkou a 2tydny uz navic me nezabijou,jenze co kdyz je tam opet srazenina??opet kolotoc a opet cisteni,jsem z toho uz na nervy,zrovna prezdniny a doba dovolenych a ja nemuzu vubec nic!!!!ps:od porodu se mi s trislech delaji vridky a mudr.bez reakce+ze me udesne svedi vnejsi rodidla,jenze masti na mykozu bez ucinku.....jsem uplne dodrapana hl.v noci kdyz si to neuvedomuji.jeste se chci zeptat na asi nenmin horm.antikoncepci pri kojeni ale i do budoucna,mam totiz po krouzku totalne nechud na sex a pak i nechut vubec vuci muzi.dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Milá Monči, věřím vám, že vás krvácení hodně omezuje a máte obavu s další revize. Nemůžu hodnotit, co bylo příčinou krvácení po porodu, nebo při revizích. Ne vždy se pro krevní sraženinu musí dělat revize, někdy pomáhají injekce Oxytocínu, nebo Metylergomentrínu a stačí na injekce chodit ambulantně. Co se týče hysterektomie (odstranění dělohy), tak je to na domluvě s gynekologem, který zhodnotí všechna pro a proti výkonu. Po odstraění dělohy by se ve vašem věku ponechali vaječníky, takže by jste už neměla menstruaci, ale nešla by jste hned do přechodu, Ženy po hysterektomii ale mohou jít do předčasného přechodu, takže odstranění dělohy v mladém věku je potřeba opravu zvážit. Nyní bych vám doporučila pití Kontryhelového čaje. Ten pomáhá při gynekologických obtížích, zmírňuje krvácení a oplach intimních partií pomáhá i proti infekcím a při jejich léčbě. Pomohlo by vám to i na kožní problém, který podle mého vznikl teď ze zapaření při neustálém krvácení a nutnosti používat vložky. Přeji vám, ať krvácení brzo ustane a mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: