Špinění a bolesti v průběhu cyklu, dřívější menstruace

Dobrý den, před týdnem, v sobotu 16.4. jsem byla na pohotovosti s problémy – bolesti v podbříšku, časté močení, tlaky a pálení při močení, hnědé špinění, někdy s trochou sražené krve. Byla jsem u gynekologa, který provedl i ultrazvuk a gynekologickou příčinu vyloučil, nález – děloha v AVF, norm. velikosti, nízké EM do 3 mm, bilat. norm. ovaria, v CD minimální množství tekutiny. Poslal mě poslal k urologovi, který určil jako příčinu infekci močových cest a předepsal mi Biseptol – antibiotika a Algifen – kapky na bolest. Po 5 tabletách antibiotik jsem zvracela, proto jsem přestala s jejich užíváním a brala jen kapky až do včerejšího dne – pátku 22.4, příznaky infekce odezněly, ale hodně mě bolí prsa, dělá se mi akné, apod. Ve středu 20.4. jsem měla poslední prášek, v tento den jsem si dělala i těhotenský test, který byl negativní. Poslední chráněný sex jsem měla 25. 3. Antikoncepci užívám tak, jak mám, ještě spolu s kondomem. Pouze v únoru jsem si oddalovala menstruaci o 2 prášky a v březnu o 6, udělala jsem si 7 denní pauzu a pokračovala zase 21 prášky. Dnes ráno, v sobotu 23.4. jsem se probudila s větším zapáchajícím krvavým výtokem a začala menstruovat (menstruaci dostávám až po 4-5 dnech po dobrání antikoncepce). Začátek předešlé menstruace byl 27.3. a trvala 5 dní, jako obvykle. Před rokem mi odoperovali myom a změnili antikoncepci na Menyan. V čem myslíte, že může být problém? Myslím, že těhotná bych být neměla. Mohou mít antibiotika a oddálená menstruace vliv na špinění a bolesti v průběhu cyklu?

Odpověď odborníka:

Chybí podstatný údaj kdy jste si vzala poslední antikoncepční tabletu ale pokud byl 16.4 normální ultrazvuk a předchozí menses 27.3 nemělo by se jednat o gynekologický problém. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Léky na zácpu a průjem mívají vedlejší účinky. Vybírejte opatrně!
Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Články: Opary rtů: výhradně lidská záležitost
Přestože by se někomu mohlo...
Otřes mozku
Články: Otřes mozku
Otřes mozku je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Články: Ochromené srdce aneb Co nám dláždí cestu k infarktu
Infarkt je pro mnoho lidí...
Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Články: Hemoroidy: choulostivý problém lze řešit přírodní cestou
Trpíte hemoroidy? Ještě než...
Infekční komplikace atopického ekzému
Články: Infekční komplikace atopického ekzému
Ekzém není jen nepříjemný...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: