Špinění a krvácení

Dobrý den, můj dotaz se týká hned dvou věcí, u kterých si nejsem jistá, jestli spolu nemohou nějak souviset. Předem chci říci, že ke své gynekoložce jsem objednaná, ale vzhledem k dlouhým čekacím lhůtám bych se chtěla zeptat tady. Jsem totiž celkem nervózní a přítel také. Je mi 24 let a s přítelem jsme spolu 2 roky. On nemá žádné zdravotní problémy. Asi od června/července někdy (tak v 2 ze 3 případů) krvácím po sexu. Někdy je to krvácení slabounké, ale jednou už se mi stalo, že bylo celkem silné. Paní doktorka mi řekla, že potřebuje provést vyšetření, ale že to pravděpodobně budou přemnožené bakterie. Rozhodla jsem se (v rámci prevence) začít používat laktacyd femina a zdá se mi, že mi na to krvácení pomohl. Žádné jsem od té doby (prosinec) nezaznamenala. Ale nyní se u mě objevil jiný problém. Beru antikoncepci Katya (už rok a půl celkem bez problémů). V posledních 2 - 3 měsících se sice necítím 100 % dobře, ale žádné problémy nenastaly. Až teď v lednu. Ještě mi zbývá dobrat 3 prášky do konce platíčka, ale už jsem začala špinit. Je to u mě neobvyklé a nikdy předtím se mi to nestalo. Mám strach, že by to mohlo nějak souviset s tím krvácením. Ráda bych se dozvěděla, co by mohla být příčina (antikoncepce, bakterie,...) a popřípadě jestli je třeba se znepokojovat. Předem vám děkuji za odpověď Alexandra

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v prvé řadě bych se neznepokojovala. Občas semůže špinění objevit. Většinou v souvislosti s jinou chorobou ve smyslu chřipky steresu apod. Určitě bude nutné vyšetření gynekologem na cytologii, zda je čípek onkologicky v pořádku a nabrat stěry, event.přeléčit zánět čípku. Ten se projevuje nejčastěji krvácením při styku.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: