Špinění mezi menstruacemi

Dobry den, Chtela bych se zeptat na problém ohledne spineni a slabych bolesti mezi menstruacemi. Jsem na syrove strave jiz skoro rok, neuzivam zadne prasky uz 4 roky. Prvni sex 2.12. a druhy den 21.12.se nam s pritelem roztrhl kondom. Bylo to vlastne moje poprvé. Je tu vsak riziko jen možné "kapičky touhy".hned 21.jsem užila postinor pro svuj klid a od te doby jsem styk nemela. Musim rict ze jsem nabrala 4kg na vaze (zvysena chut k jidlu, zvyzeni porcí) menstruace se jiz 3x kazdy mesic dostavila ale v prubehu mesice mam vsak i 7dni v kuse spineni pak zase treba 3 dny spineni nebo 2dny slabé krvaceni v prubehu 28 dni a trochu pobolivani v podbrisku, pri sportu citim ze se nemam moc namahat a to je to jen spineni... :( Prave jsem se take docetla ze spolehlivost teto pilulky je 75procent, cetla jsem o nekolika pripadech otehotneni i pres tento typ pilulky a take ze na zacatku tehotenstvi nektere zeny mohou mit menstruaci. Ted sebojim a nevim zda je velka pravdepodobnost otehotneni kdyz to bylo i moje poprve, navic ty priznaky a vaha! Je mozne ze pilulka takhle dlouho muze rozhodit hormonalni system kdyz nejsem zvykla jist prášky? Mockrat děkuji za Vaši odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. V první řadě by bylo vhodné přeci jen navštívit gynekologa, aby se těhotenství vyloučilo, i když je docela málo pravděpodobné. Postinor a podobné preparáty jsou do citlivého hormonálního systému těžká rána, čili není problém setkat se se špiněním i nárůstem váhy. POkud se vyloučí těhotenství, bude dobé udělat "očistu" těla a dát hormonálnímu systému možnost se opět "vyladit". Doporučil bych Vám Natrum sulfuricum 15CH 1xdenně 5 granulí po dobu 14-21 dní a k tomu užít jednorázově lék Folliculinum 30CH - jednorázově 5 granulí. Tím by se mělo vše dostat zase do normálu.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x