Špinění mimo cyklus

Dobrý den, moc bych Vás chtěla poprosit o radu. Asi rok jsem užívala HA Belara, pak se mi ovšem objevilo slabé krvácení mimo cyklus. Můj gynekolog mě vyšetřil a řekl, že jsem v pořádku, jen nejspíš potřebuji antikoncepci s vyšší hladinou hormonu a předepsal mi HA Pramino, ale po užívání Pramina mám špinění ještě silnější než předtím při užívání Belary. Zatím jsem s užíváním Pramina asi v půlce druhého blistru. Je možné, že se mi cyklus ještě srovná? Nemůžu špinění nějak předejít? Nechci znovu měnit antikoncepci. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vyčkejte alespoň 3 cykly, poté teprve řeště případné špinění se svým gynekologem. K úpravě cyklu může dojít během této doby. Nezapomínejte také na pravidelné užívání antikoncepce - každý den přibližně ve stejnou dobu.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: