Špinění mimo cyklus ... jít na leep?

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, už 4 roky špiním mimo cyklus, většinou týden po menstruaci začnu a končím/nekončím až zase s menstruací. Beru HA nyní Rhonya 3/30 ale jinak beru HA už od 15 let. Doktorka ke které jsem dříve chodila mi pořád měnila antikoncepci, ale nezabralo to. Začala jsem chodit k nové paní doktorce která mě vyšetřila ikdyž jsem špinila a zjistila že mám lajcky řečeno vytáhlou takovou tu slabší kůži. Omlouvám nevím jak to přesně nazvat. Když mě prohlíží a nepatrně se jí dotkne, tak začnu hned krvácet . Byla jsem i u odborníka na děložní čípek a vzhledem k tomu že jsem po všech stránkách zdravá tak nedoporučoval leep, řekl mi že po porodu se mi to nejspíše zatáhne zpátky a nebudu s tím mít problém. Jenomže já ještě min. 3 roky mít děti nechci a nechce se mi každý měsíc nosit vložky místo 5 dní - 3 týdny tak jsem svolila že půjdu na leep. Paní doktorka mě ujistila, že vezmou jenom kousíček, ale po přečtení různých zkušeností lidí co píšou zde i na jiných stránkách se trochu bojím. Co když nebudu moct mít děti nebo to u mě vyvolá nějaké onemocnění? Je mi teprve 21. Děkuji moc za radu a za Váš čas. Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, možností je LEEP, pravděpodobně se jedná o infekci v čípku, která způsobuje křehkost tkáně. Jinak se provádí konizace u předrakovinových změn a jinak u těchto diagnóz zánětu. Zde je obava z potíží při těhotenství zbytečná, bere se jen povrchová vrstvička. Předně bych Vám osobně nasadila antibiotika, která by možná mohla pomoci infekci.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x