Špinění mimo menstruaci, opakované kvasinkové infekce

Dobrý den,potřebovala bych poradit, protože už nevím jak dál. Už od loňského září mě zlobí špinění od poloviny cyklu. Kvasinkové infekce se mi vrací měsíčně. Do toho se mi objevuje ob měsíc opar genitálu. Mám docela silné bolesti v kříží, které mění intenzitu podle závažnosti rozjeté infekce v pochvě, nebo při hustším výtoku. Dost mě bolí sliznice v pochvě při sexu. Pak jsem opuchlá skoro 2 dny. Bolí mě i v levém podbřišku a zduřuje se mi levá uzlina v tříslech. Jsem i dost unavená. Nevím jestli to s tím souvisí, ale asi půl roku mě pobolívají kyčle. Chodila jsem na rehabilitaci s těmi zády, protože mi dr. řekl, že to nesouvisí s gyndou. Nemohla jsem asi měsíc skoro chodit. Bolely mě i hrozně stehna, jak při menstruaci. Až jsem si sama nasadila vitamíny, na imunitu, b-komplex. Tak se mi ulevilo. Gynekologycky jsem vyšetřená - chodím tam pravidelně. Teď beru herpesin tablety 2krát denně a měla jsem stejně tenhle týden opar. Prášky na kvasinky jsem teď měla orálně a asi na měsíc čípky. A stejně se mi to pořád vrací. V červnu loňského roku jsem byla na laparoskopii, brali mi nezánětlivou tekutinu na levém vejcovodu. Jinak vše v pořádku. A poslední dva měsíce se léčím s kolenem, samo otéká, velká bolest. Ortoped to uzavřel chondropatie čéšky. Mám si koupit chondro fotre a rehabilitace magnet. nepomohlo. Nevím, jestli to s tím souvisí - říká se, že dlouhodobé záněty se stahují do kolen. Teploty nemám, CRP nízké, Už nevím, co stím ale cítím se pořád hůř. Ještě mě dost svědí oči. Mám stálého partnera a jsem po dvou dětech. Věk 33. Děkuji moc za odpověď, snad mi nějak poradíte

Odpověď odborníka:

S očními a ortopedickými problémy vám neporadím, musíte se obrátit na příslušného odborníka, záněty se do kolen nestahují,to není pravda,léčba oparů může být i dlouhodobá a je dobré přidat i lokálně krém, opakující mykotické infekce vyžaduji i léčbu partnera případně na alergologii otestovat a zhotovit vakcínu,pokud chodíte pravidelně na gynekologii špinění se dá upravit hormonální léčbou a pokud jste po laparoskopii a byl tam prakticky normální nález,příčina vašich hlavních obtíží nebude gynekologická,zkuste se poradit s praktickým lékařem, špinění a výtok samozřejmě bude řešit gynekolog. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: