Špinení místo menstruace

Mam dotaz.. Beru antikoncepci Lyndinette 20, měla jsem sex s přítelem po prvním týdnu braní. (Nasadila jsem ji až po menstruaci, ne během jelikož jsem byla na dovolené a neměla jsem prášky u sebe). Po krátkém přemýšlení, mi sex po prvním týdnu braní antikoncepce nepřišel moc dobrej nápad a tak jsem si koupila Postinor pro jistotu (po dvou hodinách po sexu jsem ho užila). Pak jsem byla na gynekologii kde mi zjistili, že mam bakterii Klebsiella. Předepsali mi antibiotika. Ty beru od 25. srpna.. Teď 7.9 jsem dobrala plato antikoncepse a měl by se dostavit menzes, ale jenom špiním a to velmi málo. Dělala jsem si těhotenské testy, jsou negativní. Do toho mam před zkouškou a jsem velice nervozní. Myslíte že se mi menstruace jen opozdila, nebo?

Odpověď odborníka:

Milá Barčo, bohužel nepíšete jak dlouho antikoncepci užíváte, nebo jste s ní terpve teď začala. Pokud jste první tabletku v začátku užívání užila až po menstruaci, tak nemusela být účinnost antikoncepce dostatečná. Také při užívání antibiotik je vhodné užívat další formu antikoncepce, třeba kondom. Těhotenstí je ale i tak velmi nepravděpodobné a svědčí o tom i negativní těhotenský test. Test můžete za pár dnů opakovat. Nepravidelnost bych u vás přičetla stresu ze zkoušky. V budoucnu dbejte na správné užívání antikoncepce. Mějte se hezky.

MUDr. Barbora Müller
MUDr. Barbora Müller

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Nemocnice Ostrov

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: