Spinění místo ms

dobry den, pane doktore na začatek musím napsat ze se léčim na endokrinologii kuvli hypofize a štítné žláze ,(celkovy nedostatek hormonu), abych dostavala MS tak beru dva tydny estrofen třetí týden estrofen plus provera tablety a čtvrtý týden bez prašku to dostávám , MS mám vzdy slabší ale nikdy se mi nestalo že bych mela jen jeden den trochu krvácení a pak třu dny trochu hnědší špinení stím že ke konci třetího dne uz uplne bez spinení dotoho mi uz od začátku je docela dost zle celkove žaludek střeva podbříško, jako když mi to končí nebo začiná ale ted neustálé bolesti a nevolnosti, muže to být třeba i příčina těhotenství ? prý mužu otehotnět i přes prášky poslední dobou mívam pravidelny styk bez chránění muže to byt tato příčina i kdyz nemam žadné jiné příznaky taky sem si delala test asi před dvema týdny a byla tam opravdu hodně slabounka druha čárka ale spíž ani nebyla vidět jen minimalně... prosím vás o radu jestli je to jen normální nebo jestli se opravdu muže jednat i s mou léčbou o těhotenství .? děkuji moc za odpověd prěji krásny den. Petra

Odpověď odborníka:

dobrý den, udělal bych si další těhotenský test , a s jeho výsledkem bych se objednal na gynekologii . nepíšete zda jste těhotenství chtěla či to byla jen náhoda .. jako hormonální substituci bych voli spíše nějaký kombinovaný hormonání preparát . ten sice nehradí zdravotní pojišťovna, ale cyklus je více pod kontrolou , jistota neotěhotnění vyšší (skoro100%)při celkově nižších hladinách hormonů v tabletkách a jednodušší schéma , kdy se tak často nestane chyba se zapomenutím ..

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: