Špinění na začátku těhotenství po metypredu?

Dobrý den, včera jsem objevila slabou druhou čárku na tt. Mám dva dny do termínu ms a dnes jsem lehce světle hnědě zaspinila.Vim že v období, kdy by měla přijít ms to není neobvyklé, ale mám strach, že by to u mne mohlo přeci jen něco znamenat, neboť jsem v roce 2014 prodělala 2.ZT. Byla mi diagnostikovana leidenska mutace a zvýšený počet NK buněk (24%) a predepsan metypred 4mg 1/2 tablety 1 denne. Jakmile jsem tedy včera zjistila těhotenství, vzala jsem si první 1/2 tablety a dnes druhou. V obou případech me cca hodinu bolel podbřišek a dnes se na totalitním papíru objevilo hnědé špinění. Je možné, že by to byl následek užití metypredu? V roce 2014 jsem měla stejné špinění, ale až kolem 7.tt a znacilo to ZT. Na toto je teď ovšem ještě brzy,aby to byl přiznak ZT, když jsem teprve 3+4tt nebo se pletu? Co bych měla teď dělat?Ještě dodám, že v roce 2012, první těhotenství proběhlo bez problémů

Odpověď odborníka:

Špinění a Metypred pravděpodobně nebudou mít souvislost pokud se nedostaví menses v termínu bylo by vhodné krevní HCG které vzhledem k tomu že je kvantitativní je i přesnější. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: