Spinění pěd menstruací

Ahoj tady Lida, je mi 23 let a cestuju Svetem..takze se moje denni rytmy a strava menily 1rok kazdym mesicem, ale ted mam uz z 8 mesicu normalni zivot ve Svycarsku. Od svych 16ti jsem brala 5 let Minervu..po jeji vysazeni jsem byla 9 mesicu bez menstruace. Ted je to asi 1,5 roku, kdy ji mam zase zpet. prvni pulku 2014 jsem ji mela co 24 dni a ted poslednich 5 cyklu mam co 34 dni.. Ale! ..Do menstruace pocitam uz i spineni, ma se to pocitat ? Spinim treba i tyden, nikdy nepotrebuju ani vlozku..jen hlen je zabarven do hneda a pri sexu krvacim. Sex neboli, jen pri menstruaci mam bolest v podbrisku a zadech treba den...nic hrozne. No, a mam podezdreni, ze jsem mezi tim preskokem z cyklu 24dnoveho na 34dnovy byla tehotna..Nevolnost, toceni hlavy, prsa o cislo vetsi, zmena apetitu, nalad..po 14 dnech silene bolesti, krece a pak neskutecne silne krvaceni s kusy srazene krve...od te doby to mam rozhazeny... *Co by to mohlo byt ? A jak by se to eventuelne resilo ? Strasne se bojim doktoru... :// Diky za odpoved...Lida

Odpověď odborníka:

ahoj lído cestující světem..švýcarsko je civilizované, medicínu dělají po evropsku, čili bát se doktorů/doktorek není třeba:-) cyklus se počítá od prvního dne krvácení ( i špinění ) do dalšího prvního dne. druhý udaj je délka krvácení či špinění...čili do karty si píšu třeba 28/7,nebo 28-30/ 5+3š atd. jestli bylo někdy zpoždění cyklu nad 10 dní tak se v minulosti mohlo jednat o tzv biochemickou graviditu, kdy těhotenství skončí většinou z genetického důvodu. obsah dutiny děložní se pak vyprázdní při menstruaci, ta může být o něco silnější než jste byla zvyklá. další cyklus i menstruace bývá jako obvykle. pokud je to od té možné příhody 5 cyklů, tak bych současnou podobu cyklu nedával do přímé souvislosti s oním možným těhotenstvím. bolest před menstruací - dysmenorea- kterou popisujete se může přihodit , na tu funguje dobře lék Ibalgin (obsahuje ibuprofrnum, v německy mluvících zemích se jmenuje Bruffen). nepíšete jak se vám změnila váha , co děláte za práci, jak moc jste ve stresu atd.. životní styl má opravdu velký význam na pravidelnost cyklu. čili abyste měla informaci kompletní návštěva gynekologa, se kterým se domluvíte ( pozor na jazykovou barieru) by nebyla k zahození...

MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA
MUDr. Jiří Chaloupecký, MBA

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Medic Centre s.r.o.,
Gynekologicko porodnická klinika 1. LF UK a Nemocnice Na Bulovce

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: