Špinění při antikoncepci

Dobrý den, už šest let beru antikoncepci a teď už rok beru HA Regulon. Momentálně beru třetí plato. Menstruaci mám dostat až za 11 dní, ale včera jsem z ničeho nic začala špinit, bolelo mě v podbřišku, ale dnes už po tom není ani stopy. Chrání mě tato HA i tak před otěhotněním v této situaci? Neměla jsem ani průjem a ani jsem nezvracela. Chtěla bych také dodat, při minulé menstruaci jsem krvácela opravdu hodně, což se mi už roky nestalo. A navíc jsem špinila 2 dny už předem a ještě 6 dní potom. Normálně mám menstruaci přibližně 6 dní i se špiněním. Za těchto okolností jsem také chráněná, i když mám nejspíš nízkou hladinu hormonu v těle a proto to mám nejspíš tak dlouho? Musím říct, že patřím mezi ty ženy co musí vždy po nějaké době užívání změnit preparát, z důvodu toho "špinění navíc", ale prostě se mi ještě nikdy nestalo abych špinila jedenáct dní před menstruací a tak silnou menstruaci jako minulý měsíc jsem naposledy měla ještě když jsem nebrala žádnou HA, tak mám starost, aby se něco nestalo. Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud berete 3 plato v kontinuálním užívání je špinění časté dokončete plato a dejte si obvyklou 7 denní pauzu. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: