Špinění při antikoncepci

Dobrý den, 2 roky po porodu druhého dítěte jsem se dohodla se svým gynekologem na užívání antikoncepce Mirelle, před 10ti dny se mi dostavila 1. menstruace s užíváním této antikoncepce. Menstruace byla velmi slabá-v prvních dnech tak 3 menstruační vložky na den, pak menstruace přešla už jen ve špinění, které mám však doposud, již desátý den od užívání antiko. Je to normální? Přitom již týden pokračuji v užívání již 2.balení tabletek...Ještě mě také udivilo, že děložní sliznice, která se menstruací odlučuje postupně se mi během této menstruace odloučila naráz, neporušená, jako 1 celek( vypadalo to jako malý vyfouklý nafukovací balónek...), což se mi ještě nikdy nestalo...Nevíte proč k tomu tak došlo? Značí to nějaký problém? Přitom menstruace nebyla doprovázena téměř žádnou bolestivostí, sliznice se odloučila po té, co jsem asi 10 min ráno cvičila...Kompletní gynekologické vyšetření včetně ultrazvuku a stěrů jsem prodělala před 2 měsíci...Děkuji Vám za odpověď. S pozdravem Pája

Odpověď odborníka:

Dobrý den, špinění mezi menstruací se může objevit v prvních cyklech užívání hormonální antikoncepce. Vyčejte minimálně 3 cykly, pokud se problém se špiněním bude nadále vyskytovat, domluvte se s gynekologem na výměně antikoncepčního přípravku. To co vám připadalo jako vyfouklý balonek mohlo být určité množství menstruační krve, které se nahromadilo v pochvě během spánku, kdy jste byla v poloze vleže a ráno po vertikalizaci a po cvičení odešlo naráz z pochvy. Není potřeba v tom hledat nějaký problém.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x