Špinění při užívání antikoncepce

Dobrý den, začala jsem brát hormonální antikoncepci a uprostřed užívání jsem začala špinit, asi 4 dny. Dvakrát jsem zapoměla vzít pilulku, vzala jsem ji co nejdříve a začala jsem špinit i na konci užívání. Tohle se mi nikdy nestalo. Můžu otěhotnět když špiním?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, spolehlivost antikoncepce závisí na tom, jak dlouho a které dny jste se zpozdila s užitím tabletky. Jinak samotné špinění v prvním cyklu užívání antikoncepce nesignalizuje snížení účinku.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: