Špinění při užívání antikoncepce

Dobrý den pane doktore, chtěla jsem se zeptat na problém se špiněním při užívání antikonce. Z důvodu trombofilní mutace MTHRF heterozygot bych měla užívat co možná nejslabší antikoncepci, problém je ale v tom, že mi žádná nesedí. Nejprve jsem užívala Mirelle, pak Loette a nyní už asi 5. měsícem Softinelle, s každým měsícem jsem doufala, že v dalším cyklu již špinit nebudu, ale marně... Tak nevím, silnější brát nemohu a na druhou stranu mi bylo z důvodu zvýšeného rizika rakoviny vaječníků doporučeno antikoncepci užívat, ale jakou? Když mi nic nesedí... Mám 2 děti, před tím jsem užívala Minesse zcela bez potíží, ale po dětech už je to vše jinak... Můžete mi prosím poradit? Mnohokrát Vám děkuji. P.K.

Odpověď odborníka:

Ve vašem případě by bylo možné zkusit Nuvaring,který obsahuje malou dávku estrogenů a je dobře snášen. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: