Špinění při užívání cerazette

  • Dotaz od: Martina K.
  • Publikováno: 30.10.2009
  • uLékaře.cz

Dobrý den, jsem 15 měsíců po porodu a 13 měsíců užívám antikoncepci cerazette. Před 12-ti týdny se dostavilo špinění, které ale trvalo 14 dní. Pak ustalo a po 6-ti týdnech jsem opět začala špinit. Trvá to již 16 dnů a stále neustává. Na vložce téměř nic není, ale při otírání na záchodě je to znát. Nemám přemýšlet o jiném způsobu antikoncepce(stále ještě kojím)? Proč se po tak dlouhé době vyskytly tyto obtěžující problémy. Přemýšlím o tom, že bych si dala zavést tělísko Mirena, ale obávám se, že budu také často a dlouho špinit, jako moje známá, která nepravidelně po zavedení Mireny špinila 4 měsíce. Děkuji za odpověď. Martina K.

Odpověď odborníka:

U antikoncepce Cerrazete se špinění často objevuje, jediná možnost je vysazení. Bohužel i u jiných typů antikoncepce vč. tělíska může špinění teoreticky nastat, u každé ženy je to individuální, nikdy vám dopředu neřekne, jak přesně budete právě vy reagovat. Je zapotřebí to vyzkoušet.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: