Špinění při užíváni ha

Dobrý den, už více než 2 roky beru HA mirelle a většinou vynechávám 4 denní pauzy, beru nepřetržitě... občas se mi ale stane, že po vynechání pauzy začnu špinit. Můj doktor mi předepsal prášky(tuším že noretisteron, ale ne nejsem si jistá), které jsem brala současně s antikoncepcí a špinění vymizelo. Teď se ale objevilo zase asi 10 dní před pauzou a také mám už asi týden citlivější prsa. Mám se něčeho obávat? Mám vyměnit HA za jinou ať můžu brát nepřetržitě, nebo pro mne bude lepší pauzy vždy dodržovat? Samozřejmě že je pro mne pohodlnější, když pouzu vynechám a tudíž nemenstruuji, ale přijde mi divné abych ony podpůrné prášky co mi tenkrát doktor předepsal brala pokaždé, když se tento problém objeví. Také mám strach z nechtěného otěhotnění, nemůže toto špinění značit , že antikoncepce neplní svou funkci? Velmi Vám děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Nevím,zda je antikoncepce v kombinaci s norethisteronem ta nejšťastější eventualita, po 4 letech kontinuálního uživání by bylo vhodné na měsíc HAK vysadit a poté pokračovat dle menses Příjemný večer

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: