Spineni-tehotenstvi?

Prosím o radu. Je mi 23, už několik let užívám HA Tri-minulet, teď mám již týden co mi skončila menstruace, ale už asi dva dny mám pocit v podbřišku, jako bych měla právě menstruaci a dnes jsem dokonce začala špinit. Nic jsem neměnila, HA beru pravidelně, takže nějakou mou změnou to nebude. Nemůže to být těhotenství? Nedávno jsem byla u své gynekoložky, která mě vzala na sono a fotku komentovala se slovy: ,,Vy čekáte menstruaci, že?" (byla to pravda, asi za 3 dny jsem ji očekávala), ale napadlo mě, jestli se dá ze sona vyčíst, že jsem těhotná už pár dní po početí?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud berete HA pravidelně, otěhotnět byste neměla, ale člověk nikdy neví...i HA může selhat (např. při průjmu nebo kombinaci HA s některými ATB). Pár dní po otěhotnění není na UZV nic vidět, udělejte si raději těhotenský test v době, kdy budete čekat další menses a potom týden na to pro jistotu další. Pokud byste chtěla vědět o těhotenství určitě, nedělá se v ranných stadiíích sono, ale test na HCG (těhotenský hormon) z krve u lékaře, ten je nejpřesnější. Ke špinění může docházet ale také při HA, konzultace s lékařem by byla každopádně vhodná. Info k této problematice najdete zde:http://www.ulekare.cz/clanek/tehotensky-ultrazvuk-1399?search=HCG&from=0. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: