Špirálovitá zlomenina pravej tíbie a fibuly

Zdravím,prosím Vás,môže mi lekár z dvoch zlomených kostí lýtka operovať len jednu? Tvrdí,že stačí,keď je operovaná len tá hrubšia.Teda môžem fungovať s jednou zlomenou kosťou?Ďakujem.

Odpověď odborníka:

Zcela samozřejmě ano. Léčí se vždy jen kost holenní, ta silnější, pokud by se léčila operací i kost lýtková byla by překážkou hojení té silnější, nosné . To platí samozřejmě pro celý bérec kromě hlezna. Kotníky, hlezno se ošetřují operací vždy obě kosti.,

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: