Spirometr a přenos infekce

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat na mou obavu.Dýchala jsem do spirometru po dvou vážně nemocných lidech,kteří s bavili že už mají nízkou kapacitu plic.po téhle spirometrii jsem byla za 1 týden na RTG vyšetření - a bylo v pořádku.od té doby mě píchá občas na hrudi,když zakašlu bolí mě tam (jsem nyní nemocná-chřipka).nyní se s přítelem snažíme o miminko.nevím jak dál postupovat,zda to není psychického původu.Prosím poraďte mi.Ilona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, přenosu infekce přes spirometr se nemusíte obávat, zevnitř se k Vám nic nadýchaného nedostaner a náústek se mění pro každého pacienta. Bolesti na hrudi při kašli souvisejí spíše s probíhajícím onemocněním nebo s poruchou v oblasti páteře/žeber (stačí chybné postavení jednoho žebra a už může píchat na hrudi). Psychický původ obtíží také nelze vyloučit. Pokud byste měla dále obavy, poraďte se se svým lékařem, který Vám pomůže na základě vyšetření.

 
Líbí se vám odpověď?
-2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: