Spolehlivost antikonce a průjem

Dobrý den, chtěla bych se zeptat ohledně spolehlivosti antikoncepce a průjmu, vím, že takových dotazů je spousta, přesto bych chtěla znát odpověď na mou otázku. Beru pravidelně antikoncepci Artizia, pravidelně mezi 21-22 hodinou, nejpozdějí v 23 hodin. V pátek jsem si antikoncepci vzala v 22:30 a ráno jsem měla řidší stolici, asi 2x za sebou, nebyl to ale infekčí (ani vodnatý) průjem, přesto jsem si vzala endiaron a průjem už se nedostavil, ve 14hodin jsem měla PS, večer ještě před užitím další pilulky jsem měla opět řidší stolici. další den ráno (tedy v neděli) jsem měla stejný problém s tímto průjmem, nasadila jsem si pro jistotu endiaron a dietu (jedu za pár dní na dovolenou a chci mít jistotu, že bude vše v pořádku)... Můj dotaz je tedy takový, zda mám zachovánu spolehlivost antikoncepce a nemusím se bát nechtěného těhotenství, kdž jsem průjmy, neboli řidší stolici nikdy neměla 3-4 hodiny po požití tabletky tak, jak se píše v příbalových letácích. Předem Vím moc děkuju za odpověď a přeji příjemný den. S pozdravem Veronika

Odpověď odborníka:

Když od užití antikoncepce uplyne více než 5-6 hodin a nejedná se o opakované průjmy,ale jen o řidší stolici potom nemusíte mít obavy,užijte si dovolenou. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: