Spolehlivost antikoncepce

Dobrý den, chci se Vás zeptat na problém, týkající se spolehlivosti antikoncepce. Antikoncepci beru již 6.tým rokem. Dnes jsem si vzala předposlední prášek z platíčka (podotýkam, že jsem teď brala 2 plata za sebou, a toto je předposlední prášek 2. platíčka). Jsem mírně nachlazená a mám pocit, že budu zvracet (vím, že to zní vtipně, ale asi mám střevní chřipku - momentálně jí trpí všichni členové rodiny, tak s tím tak nějak začínám počítat). Jde o to, že dnes v 17:00 jsem si vzala antikoncepci a vcera v 17 hod. jsem měla sex s přítelem (bez kondomu). Chci se zeptat, jaká by byla šance na otěhotnění, kdybych pilulku vyzvracela do 4 hodin po požití? Četla jsem, že spermie vydrží v děloze až několik dní. Je tedy možné, že bych otěhotněla (kdybych tedy vyzvracela prášek a předchozí den měla pohlavní styk?). Nechtěla bych brát další pilulku (posunula bych si tak o den menstruační cyklus, a jsem spokojená jak ho mám teď). Nebo bych měla?Nebo jaká je tedy šance na otěhotnění? Děkuji předem za odpověď, Martina

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s největší pravděpodobností neotěhotníte. Budete mít pauzu a i během pauzy jste chráněná.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x