Spolehlivost antikoncepce

Dobrý den, mám na Vás 2 dotazy: 1. začala jsem poprvé v životě užívat antikoncepci Nuvaring, která mi nevyhovovala. Přešla jsem tedy po měsíci na tabletky "Qlaira". Antikoncepci beru v přesně daný čas, nevynechala jsem, nejsem si ani vědomá nějakých inkompatibilit s jinými léky (příležitostně: ibalgin, riboflavin, dorsiflex, konopná mastička, mastička s kortikoidy na ekzém a mastička Protopic 0,1%, Clotrimazol Al 1%, jiná léčiva neužívám). Ke konci platíčka (23.den) do mě přítel ejakuloval. Pár dní předtím jsem byla ve stresu a nervovém napětí, ale neměla jsem fyzické potíže (např. zvracení apod)... přesto mám obavy, jestli je i za těchto podmínek antikoncepce účinná (i když jsem teprve u konce užívání 1.měsíce, když nepočítám Nuvaring měsíc předtím)? 2. Slyšela jsem, že ke konci cyklu a na začátku nového je daleko menší riziko početí. Naopak zhruba v polovině cyklu je riziko největší. Platí to tak i při užívání hormonální antikoncepce? Předem děkuji moc za odpovědi.

Odpověď odborníka:

1- antikoncepce je účinná nemějte obavy. 2- u antikoncepce to neplatí,protože nedochází k ovulaci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: