Spolehlivost hormonalni antikoncepce

Dobry den. Uzivam jiz druhy mesic hormonalni antikoncepci Yosefine.Chci se zeptat jaka je moznost otehotneni když beru tabletky každý den ve stejnou hodinu.Partner by chtěl ejakulovat do me ale ja mam z toho strach jelikož mi několik kamaradek rikalo ze otehotnely i přes to, ze braly antikoncepci.Dekuji předem za Vasi odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Spolehlivost jednotlivých antikoncepčních metod se obvykle vyjadřuje číslem (nebo procentem), kterému se říká Pearlův index. Ten se odvíjí od počtu těhotenství na 100 žen, které danou antikoncepční metodu používají, během jednoho roku. U Vaší antikoncepce je to 0,3. Tzn. že u 3 žen z 1 000 za rok, které užívají tuto antikoncepci může dojít k selhání. Jedná se o jednu z nejspolehlivějších antikoncepčních metod.

MUDr. David Neubert
MUDr. David Neubert

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: NEUMED gynekologická ambulance s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x