Spolehlivost jiné než kombinované ha

-------------------------------------------------------------------------------- Dobrý den, z důvodu heterozygotní leidenské mutace musím vysadit kombinovanou HA. Je mi 25 let, řekněme, že tak do 2 let plánuji první dítě. Z tohoto důvodu zatím nechci zkoušet nitroděložní tělísko, to až po dětech. Prozatím ovšem chci být před těhotenstvím chráněná opravdu spolehlivě. Trochu se bojím spolehlivosti minipilulky, zvlášť když nekojím. Souvisí spolehlivost s kojením? A mohu se spoléhat jenom na pilulku, nebo je lepší ji doplnit ještě kondomem či spermicidním gelem? Nechci být paradoidní a přehánět, ovšem bojím se, že v případě, že mi díky minipilulce vymizí antikoncepce, nepoznám zavčas, že jsem těhotná a nepřizpůsobím tomu svůj životní styl (mám namysli pití alkoholu). Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

dobrý den, minipilulka je spolehlivá, ale musí se brát opravdu přesně.zde neplatí interval 12 hod jako u běžné antikoncepce.spermicidní gel nebo kondom bude dobrá volba.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vyšetření moči
Články: Vyšetření moči
Vyšetření moči patří mezi...
Mykózy – jedno z nejčastějších gynekologických onemocnění žen
Dráždivý tračník
Články: Dráždivý tračník
Nejodvážnější lékařské...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Zbavte se modřiny snadno a rychle
Články: Zbavte se modřiny snadno a rychle
K modřině lze přijít dnes a...
Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Články: Rakovina ledvin: tichý nepřítel
Téměř všechny nádory tohoto...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: