Spolehlivost testu na hiv

V polovině června letošního roku sem podstoupil riziko při kterém by jsem mohl chitit HIV následně, 11dní na to sem začal mít nevysvětlitelné teploty kolem 38 když sem ležel v posteli tak jsem přemýšlel čím to může být a napadlo mě jestli náhodou nemám HIV, teploty postupně (14dní) odstupovaly ošetřující lékař na mě nic neshledal ani v krvi nic nenašel.... s hrůzou sem přetrpěl 2 měsíce od rizika a zašel na testy (bylo to po 2 měsících a asi 4řech dnech) test vyšel negativní...nicméně lékař který mi to sdělil mi taky řekl že to může být falešně negativní a že bych měl po 6ti měsících zajít znovu.... ted to na mě zase padá..... jak často se stává že test po dvou měsících vyjde falešně negativní?? když sem v tom období ani předtím nebral žádné léky?? samozřejmě ža na test bych zašel (pokud seženu peníze a odvahu) ale chci vědět jaká je zde šance....vím že zde se o nějakých procentech moc mluvit nedá.... osoba od které jsem to mohl chytit měla 4 partnery a žije v královehradeckém kraji... Přijdu si tak trošku jako magor když vidím mé kamarády kteří střídají holky skoro jak ponožky a o něčem takovém vůbec nepřemýšlí.. nicméně když už jsem o tom začal přemýšlet tak mi nedá spát myšlenka, že všechno ce ted buduju (škola,kariéra) mi je naprosto k ničemu když tu za 10 let třeba už nebudu... a ještě se chci zeptat vadilo by když na testy zajdu déle jak po doporučených 6ti měsícíh??

Odpověď odborníka:

S největší pravděpodobností jste zcela zdráv. Ale určitě pro vaši 100% jistotu bude nejlepší ty testy zopakovat, samozřejmě nemusí to být přesně za 6 měsíců, můžete i za delší dobu. Ale myslím si , že byste neměl mít nechráněný styk s osobou, u níž si nejste jist jejím zdravotním stavem.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Nadýmání může souviset s alergickou rýmou
Články: Nadýmání může souviset s alergickou rýmou
Bolavé břicho, nechuť k...
Rhinoskopie
Články: Rhinoskopie
Rhinoskopie je vyšetření...
Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Články: Trápí vás bolesti hlavy? Možná za to mohou hormony!
Bolesti hlavy mohou být...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
I muži mají svoje dny aneb Jak udržet testosteron pod kontrolou.
Obřízka ve starém Egyptě
Články: Obřízka ve starém Egyptě
Obecně se přijímá názor, že...
Léčba vysokého cholesterolu a pacienti „lajdáci“ – co všechno hrozí?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: