Spolknuti předmětu

Paní doktorko asi před pul rokem jsem spolkla tyčinku s piercingu pod rtem nebyla z plastu ale z nějakého tvrdšího materialu kam si mám dojit na vyšetření aby mě prohlédli jestli to ve mě nezůstalo?a jak by se to projevovalo kdyby se to ze mě nevyprazdnilo

Odpověď odborníka:

Milá Lucie, nevím, co Vás vede přemýšlet o ztracené tyčince po půl roce. Zda-li máte nějaké akutní obtíže, nebo Vás někdo postrašil. S největší pravděpodobností již ve Vás dávno není. Tyto předměty se obalí hlenem a bez problémů projdou zažívacím traktem. Je šance, že byla z RTG kontrastního materiálu, potom by stačil prostý RTG snímek břicha, kam Vás může poslat i praktický lékař. Pokud chcete být opravdu důsledná, obraťte se na gastroenterologa.

MUDr. Marta Ručková
MUDr. Marta Ručková

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Nemocnice Milosrdných bratří Brno

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: