Spondylolistesa ii.stupně

P.doktore, mám spondylolistesu II.stupně. Potřebuji sportovat,abych upravila svoji váhu-lépe řečeno nadváhu,která mi neprospívá. Chci se zeptat,jaká je vhodná aktivita vzhledem k problému s páteří. Cvičím doma na orbitreku(eliptický trenažér nebo též crossový trenažér). Je toto cvičení vhodné? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Orbitrek by vadit nemusel, obyčejně je ale třeba individuální postup. Je vhodné Váš stav konzultovat s rehabiliačním lékařem nebo zkušeným fyzioterapeutem a posílit tzv. svalový korzet turpu. Tak se může podařit nejen shodit přebytečné kilogramy, ale i stabilizovat deformitu páteře a ulevit Vám od alespoň části bolestí.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Bechtěrevova nemoc
Články: Bechtěrevova nemoc
Bechtěrevova choroba neboli...
Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Články: Rakovina plic a CHOPN: rozdílné choroby se stejnými příznaky
Plicní nádory jsou smutným...
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Roupy
Články: Roupy
Roupy, oxyuriáza neboli...
Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Články: Mravenčení končetin – pouze nepříjemný příznak?
Brnění je nepříjemný pocit...
Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Články: Deset příčin chronického průjmu, které nesouvisí s infekcí
Průjem máme párkrát do roka...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: