Spondylolistéza l4-5

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na můj problém. Mám spondylolistézu L4-5 I.st. Dle RTG posun o 10mm, dle MR posun o3mm(toto v leže). Mám doporučenou operaci a nevím jestli na ni jít. V klidovém režimu to bolí méně, ale chůze a stání a následné sednutí, to jsou velké bolesti. Na operaci jsem již objednaná. Prosím o radu, pokud možno co nejdříve. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jestli máte potíže, popsaný RTG nález je jasný a je důvodem pro operační výkon. Operací totiž dojde k uvolnění nervových kořenů a navíc zpevněním páteře se zamezí dalšímu patologickému posouání obratlů a tí rovněž ke zmírnění bolesti. Do doby operace Vám může fyzioterapeut pomoci s přípravou svalstva na pooperační období rehablitacemi již nyní v rámci přípravy k výkonu.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: