Spondylolistéze

Dobrý den, zajímal by mě váš názor na mé zdravotní obtíže. Pracovala jsem 4 roky jako ošetřovatelka a skončila jsme z bolest zad na NP s tím že diagnóza je vyhřezlá ploténka a později jsem měla výsledky MR mohl by jste mi to přeložit ať pochopit ty různé zkratky dokument jsem přiložila. Dnes jsem se dověděla že spondylolistéza se považuje jako vrozená vada je to tak? Mám dceru 19 měsíců a nevím zda ji mám vést k sportu ať nedopadne jak já? mám 26 let a beru tramal a bolesti neustávají a nemůžu nastoupit do práce protože titul nemám a jiná práce je většinou fyz. namáhavá a já nevydržím 8h sedět ani stát. Děkuji

Odpověď odborníka:

Pokud jste 3 ROKY PO MRI vyšetření s tímto popisem ještě bez operace, tak to vypadá, že jste nenarazila na správnou léčbu, " aktivně fyzioterapeutickou". Je sice popisována komprese kořene L5, což asi chápete, to není podtrženo. Pro jsitotu jedná se o útla nervu, který vede z míchy, což může( ale také nemusí) způsobovat Vaše bolesti. V tomto míste opravdu hrozí operační zásah. Bez znalosti přesné symptopatologie a bez vyšetření včetně reflexolog. nelze určit, jak daleko případná operace je, zda jiíž měla být, nebo zda nehrozí vůbec. Nález MRI je jedna věc, druhá souvislost s potížemi, s bolestmi. Ne vždy hlavní nález na RTG nebo CT či MRI je hlavní příčina potíží. Často jej lze správnou léčbou, správným cíleným cvičením "zakonzervovat", aby operace buď nehrozila, neo , aby se situacie operací hrozící nezhoršovala Ještě k vysvětlení podtrženého-sinistroskolioza -porucha osy páteře ve směru vybočení doleva .Ostatní nález je těžko přesně popsat, ale pokusil jsem se výše popsat jeho význam.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
je to dědičné? | Od: katka | 19.5.2015 12:52
Dobrý den nemůžu vám zpětně reagovat třeba se to i tady dovím je to DĚDIČNÉ? ZÁLEŽÍ MI NA TOM KVŮLI DCEŘI. Operace mi byla nabídnuta ale bylo mi řečeno že pokud chci mimi ať se snažím otěhotnět a teprve operace byla jsem i na EMG. bolestivější vyšetření jsem nezažila. DĚKUJI
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Články: Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Znáte to, stačí pár...
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x