Spondylolysteza

Dobrý den, asi tak 7 měsíců mám diagnostikovanou spondylolystezu mezi l5s1 6 mm, dále ve spodní části zad dvě plotýnky o 5 mm vychýlené, neurolog mne dál rehabilitace. Místy mám při chůzi bolest v pravé kyčlí, jakoby ten kloub, dále při předklonu a zvedání levé nohy ta samá bolest. Zřejmě je to způsobeno danou diagnózou? Připomínám, že daná bolest je třeba 2x do měsíce dvoudenní, poté vymizí. Dále mne zajímá, v případě operace, jak dlouho trvá, než je člověk schopen normálně běžne fungovat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Spondylolisthesa zcela jistě není zdrojem těchto potíží. Je jen projevem nestability obratlů a nerovnováhy mezi povrchovými a hlubokými zadovými svaly. Některé svaly pak obsahují svalové spoušťové body, které jsou pak zdrojem bolestí. Viz www.spoušťové body.cz. Odstranění této nerovnováhy zcela jistě povede k úpravě stavu.

MUDr. Tomáš Vilhelm
MUDr. Tomáš Vilhelm

Specializace: Rehabilitace
Pracoviště: VERTEBRA

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: