Spondylosa

Delali mi rtg patere, s nalezem pocinajici spondylosa v kranialni oblasti. Lze rozeznat z rtg snimku jestli se muze jednat o metastaze do patere? Dekuji.

Odpověď odborníka:

Spondylóza je název pro běžné změny, často získané věkem. Mohou být patrné u někoho i ve dvaceti. Nemusí ale znamenat žádný problém. Metastázy nádorů do páteře bývají patrné i na prostém RTG snímku. Samozřejmě jsou i lepší metody jako je MR nebo alespoň CT páteře. Proč se ale bát nejhoršího. Zkuste Váš problém probrat s lékařem, kterému důvěřujete. I u onkologicky nemocných nemusí bolest páteře nutně znamenat její postižení rozsevem nádoru.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: