Spondyloza

dobry den chtel bych se zeptat,pred 2 lety jsem dostal od meho doktora toto:poc.spondyloza MOP th 4/5 o tretinu snizen,leze disku TH 4/5.Delam manualni pracia po 2 letech stereotipmi prace uz nemuzu vydrzet bolesti s krcni pateri.Az mi z toho boli v krku a pripada mi jako kdyz mi brni jazyk.Jak se toto da pripadne lecit?Existuji pouze opichy a rehabilitace?Prasky na bolest a masti uz mi nezabiraji.Dekuji za odpoved

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kromě klasických rehabilitací jste už byl u fyzioterapeuta? Když je neurologický nález normání a převažují bolesti šíje nebo zad, pak je možná náprava pouze pod vedením fyzioterapeuta upravit držení šíje a trupu, odhalit špatné pohybové návyky. Má je každý, to není ostuda nebo výtka. Jen jeden z možných postupů. Léky nebo obstřiky zpočátku pomohou, ale jestliže nedojde k nápravě poruchy, která k bolestivému stavu vedla, potíže se vracejí. Není to lehké ani rychlé ale může to být správná cesta jak se zbavit bolestí.

MUDr. David Bludovský
MUDr. David Bludovský

Specializace: Neurochirurgie

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: