Spondyloza a ?

Dobry den, asi 4 mesice mam bolesti v oblasti spodni casti patere. Bolesti vystreluji do kycle(takze vysetreni kycli, ty jsou OK), pak bolest jakoby "uvnitr" nohou (vysetreni zil OK)..nyni jiz podruhe RTG bederni patere, poprve vse v poradku, nyni mirna esovita skolioza L patere, vyrovnana bederni lordosa, poc. def. spondyloza. Dostala jsem opet leky na bolest, ktere nic neresi, pouze tlumi bolest, a pokud to neprejde, mam prijit znovu k lekari. Nyni se pridaly silne bolesti sedacich nervu, bolest je v obou nohach...prosim o vysvetleni vyse popsane diagnozy a take jak postupovat dale. Neni prece mozne pouze do sebe cpat pilulky na bolest. Rehabilitacni sestra mi rekla, ze nevi, jak se mnou cvicit a masirovat, aby mi neublizila, protoze nevi, jestli neni "vyjeta" plotenka, takze cvicim jen sama doma a po pravde nevim, zda dobre:( Dekuji za rady. A jeste prosim jedna otazka, je vhodne navrhnout lekari MR nebo CT? a ktera z techto vysetreni je vhodna, kdyz mam v krcni pateri Ceramil desky a srouby?Dekuji M.

Odpověď odborníka:

Pokud potíže neustupují a dokonce se objevují bolesti do obou dolních končetin je patrně na místě přijetí do nemocnice na ortopedické nebo neurologické oddělení, léčba podle stndatdu léčby těchto potíží, klid, infuzní léčba a postupná rehabilitace. Pokud se týká vyšetření megnatickou rezonancí nebo CT byla by na místě MRI. Stran materiálu v krční pateři se musí vyjádřit radiolog, některé materiály, jako titan , bez problímu MRI umožňují, Obraťte se opětně na vašeho lékaře, kde jste léčena.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+4 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x