Sport

Mám angínu a dostal jsem antibiotika Ospen 1500 na 10 dní.. Jsem vrcholový sportovec a chtěl bych se zeptat jestli mi nějak neublížil když se vrátím do zátěže po třech dnech užívání antibiotik když se cítím v pořádku, děkuji za odpověď..

Odpověď odborníka:

Vážený pane Filipe, streptokoková angína není zadřená tříska, a její standardní léčba pomocí penicilinu vyžaduje určitý čas a nezbytná režimová opatření, např. relativní fyzický klid. Nikdo Vás samozřejmě nemůže přikurtovat k lůžku, a pokud nejste úředně zbaven svéprávnosti, můžete si se svým zdravím dělat, co chcete. Některé komplikace nedoléčené streptokokové angíny mohou trvale poškodit zdraví, výjimečně ohrozit pacienta na životě. Rozhodnutí o dalším postupu je zcela na Vás. S pozdravem, MH.

MUDr. Milan Hrubý
MUDr. Milan Hrubý

Specializace: Nefrologie

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: