Šport a branie penicillinu po prekonaní stafylokokovej a streptokokovej infekcie

Dobrý večer prajem, už dva roky mám zdravotné problémy, stále sa mi upcháva nos a odkašliavam, zahlieňujem sa, často som unavený a malátny. Mal som pozitívny test na ASLO 1300 a lekárka mi povedala že budem brať pol roka penicillin, vraj som prekonal stafylokokovu a streptokokovu infekciu. Chcel by som sa spýtať či môžem športovať počas brania penicillinu, či to má nejaký vpliv na športový výkon a či možem brať aj športovú výživu (protein, Kreatín a iné) počas užívania penicillinu. Športujem na vyššej úrovni (atletiku) a nerád by som vynechal celú športovú sezónu. Ďakujem a prajem pekný zvyšok dňa.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Eriku. Součástí léčby není pouze braní léků, ale také dodržování určitých režimových opatření. Nemusíte být lékař na to, abyste poznal, že Vaše symptomy (únava, malátnost, kašel) rozhodně vylučují jakoukoli sportovní aktivitu, a to minimálně po dobu léčby. Hezký den.

MUDr. Hana Černá
MUDr. Hana Černá

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Pardubické krajské nemocnice, a.s.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x