Sport behem uzivani antibiotik

Muj syn bere dva dny antibiotika na anginu, zabraly velmi rychle, bílé fleky na mandlich nemá. Samozřejmě musí dobrat antibiotika. Cítí se dobře. Muže se při brani antibiotik sportovat? Syn ma fotbalový zápas který nechce promeskat. Pokud mu dovolím zápas hrát, jaké jsou rizika pro jeho zdraví. Synovi je 6 let. Děkuji

Odpověď odborníka:

Sportovat by syn v žádném případě neměl - antibiotiky se léčí pouze závažnější infekce. Během léčby a po ní (rekonvalescence) je organismus oslaben "bojem" proti bakteriální infekci. Především po angíně je nutné vyčkat do kontroly u lékaře, možná bude lékař vyšetřovat sedimentaci červených krvinek a moč. Při nedodržení hrozí např. riziko poškození srdečního svalu, komplikacemi nedoléčené angíny jsou i záněty ledvin s případnou možností jejich selhání (dialýza, transplantace ...) a trvalé poškození kloubů. Rozhodně doporučuji zápas odložit.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x